Sunday, October 30, 2016

Importanta sistemului electric al masinii tale


 
Sistemul electric al autoturismului este foarte important. Cu ajutorul lui avem geamurile electrice la masina care sunt inchise silentios si tot cu ajutorul lui avem un bec xenon, luminile sau farurile, spre exemplu becuri xenon h7. Toate acestea poti fi gasite la preturi foarte bune la anumiti comercianti. Spre exemplu un bec xenon  h7 poate fi achizitionat la un pret de pana in 50 de lei si de asemenea un bec xenon h7 este compatibil pentru orice automobil, indiferent de marca, daca exista instalat un kit pentru bec xenon

Aceste becuri xenon h7 au o durata de viata foarte mare, pana la 3 ani fiind durata medie de viata a unui astfel de bec xenon. Cand vine vorba de preturi, multe din echipamentele sau accesoriile ce fac parte din sistemul electric al autoturismului pot fi achizitionate la un pret destul de mic. 

Starterul motorului sau motorul de pornire este de un mic motor electric dotat cu un echipament numit pinion.  Pinionul angajeaza cu dintii de pe volanta si arborele cotit. Atunci cand cheia de contact este apelata la pozitia de start, solenoidul motorului demarorului este angajat si curentul este tras de la baterie.  Atunci cand motorul porneste mai repede pinionul decupleaza. 

Comutatorul de aprindere conduce curent la sistemul de aprindere si cutia de siguranta va alimenta diverse accesorii. Stergatoarele sunt operate de un motor electric de mici dimensiuni.  Atunci cand stergatoarele sunt aprinse, curentul este trimis la motor si acest lucru muta un set de legaturi, care sunt anexate la bratele stergatoarelor.  Acestea sunt stergatoarele sau modul de functionare al lor.

Toate autoturismele au o serie larga de beculete si indicatoare pe bord. Prin cabluri se distribuie curentul de la baterie la toate componentele electrice. Sigurantele, pe langa protejarea cablului, ofera o punte de legatura in circuitul electric.

La masinile moderne exista multe accesorii care sunt operate de sistemul electric si care au nevoie de sistemul electric. Toate circuitele sunt topite si, daca avi un defect, primul lucru pe care trebuie sa il  verifici este siguranta. Accesoriile si piesele auto se gasesc de cele mai multe ori toate la aceleasi magazine, chiar daca vorbim despre un magazin online unde spre norocul nostru avem sansa sa nu trebuiasca sa ne deplasam pana la magazine fizice sa luam piesa.


No comments:

Post a Comment