Wednesday, November 30, 2016

Cum aleg un service auto




Avand in vedere faptul ca proiectarea unui autovehicul se face, avand ca scop principal asigurarea comfortului si sigurantei utilizatorilor, piesele auto cele mai predispuse la defectiuni sunt cele care asigura suspensia masinii – in special bucsele si pivotii. Noi trebuie sa fim foarte atenti la consumabilele pe care le oferim masinii, precum ulei auto, benzina si altele. Este necesar sa avem grija foarte mare si ce tip de ulei de motor ii dam masinii, fie ca este 10W40 sau altul.

Cu toate acestea, intretinerea masinii personale implica mai multe tipuri de interventii, dintre care amintim:

  1. Inlocuiri sau reparatii de piese auto ale sistemului de rulare respectiv de franare
  2. Monitorizarea instalatiei de alimentare
  3. Intretinerea sistemului de semnalizare
  4. Testarea, diagnosticarea si repararea echipamentelor electronice diverse: ABS, ASR, ECU, EBD, EDC, ESP, HVAC, SRS sau ETC
  5. Schimbari de piese auto care se uzeaza  frecvent: placute de frana, ulei de motor, filtru de combustibil si multe altele din categoria consumabile


Usor de inteles, asigurarea acestor componente de schimb se face fie la comanda, fie din stocul mecanicului auto, doar ca trebuie sa provina de la producatori, iar preturile sunt, de regula, destul de ridicate.

O inspectie tehnica a automobilului poate indica probleme ce tin de injectoare sau pompe de injectie (piese auto care intervin in procesul de injectare a amestecului de aer si carburant in cilindrii motorului), turbosuflante, volante, motor, piese de directie si chiar si elemente de caroserie.

Pentru ca cel mai eficient tratament il reprezinta preventia, este recomandat ca inspectia tehnica a autoturismului sa fie efectuata in mod corespunzator si in  centre specializate, dotate cu echipament modern de diagnoza computerizata. De asemenea trebuie sa acordam o foarte mare atentie tipului de ulei auto pe care il utilizam. 

Indiferent de serviceul la care apelezi, tuning sau intretinere auto, trebuie sa ai mare grija, in orice domeniu exista probleme de maintence, deci, sa nu crezi ca in capitolul automobile este totul correct si in regula. Daca nu ai un service auto recomandat pe care il frecventezi regulat, trebuie sa alegi cu mare grija service-ul auto la care iti vei duce periodic automobilul tau. 

No comments:

Post a Comment