Thursday, December 29, 2016

Vizitele la stomatolog



Cu masina poti ajunge repede oriunde. Indiferent ca ai nevoie de extractii dentare, o extractie de masea sau de o vizita la stomatolog pentru un consult de rutina, o masina iti va fi intotdeauna utila. Dar chiar si in timpul unei vizite la stomatolog, in urma unei extractii dentare, este posibil sa ai nevoie de o perioada de repaus datorita faptului ca poate ai suferit un mic traumatism sau ai o durere de cap. Ei bine, in acest caz cel mai bine este sa apelezi la un taxi.

Exista sanse ca in timpul unei vizite la stomatolog sa ai parte de diferite intamplari: sunt anumite persoane care in timpul unei vizite la stomatolog, datorita unei extractii dentare, sa aiba o stare de moliciune si sa nu mai poata conduce. Probabil acest aspect depinde si de clinica de stomatologie pe care o alegi, daca alegi o clinica stomatologica buna, mai mult ca sigur nu vei avea astfel de intamplari traite in timpul unei vizite la stomatolog.

Vizitele la stomatolog trebuie facute chiar si pentru consultatii de rutina, care au un scop preventiv, astfel ca poti depista o problema stomatologica din timp si poti preveni agravarea acelei afectiuni. Indiferent de varsta, vizitele la stomatolog ar trebui efectuate constant, macar o data la 6 luni. Detartrajul este o operatiune care este indicat sa fie facuta o data la 6 luni. Nu trebuie sa iti fie fruca de detartraj, acum exista detartrajul cu laser, care nu iti afecteaza in nici un fel partea fizica a dintelui si nu simti nici macar o picatura de durere.

Exista o anumita conditie stomatologica despre care multi poate nu ati auzit: disgeuzia. Aceasta poate sa fie depistata numai in timpul unei vizite la stomatolog. Disgeuzia inseamna pierderea gustului, reprezinta o alterare a papilelor gustative care are drept consecinta alterarea sau pierderea totala a gustului. Mai mult decat atat, imagineaza-ti cum ar fi ca, pe langa capacitatea de a interpreta gusturile, sa iti fie afectat si simtul olfactiv? Exact, un alt motiv pentru care disgeuzia este atat de suparatoare il reprezinta faptul ca pacientii care o experimenteaza au si probleme cu mirosul. Asta deoarece cam 75% din senzatia de gust este generata de aceeasi centri nervosi care proceseaza si mirosurile.

No comments:

Post a Comment