Thursday, July 19, 2012

Ce este turbina


Turbina se regaseste in general la motoarele diesel. Motoarele care merg pe motorina, adica cele diesel, sunt concepute de obicei cu o turbina, pentru a avea o putere mult  mai mare la turatie. Atunci cand turam motorul mai mult, daca avem unde, in cazul nostru, in Bucuresti spre exemplu, pentru un Porche nu avem spatiul necesar sa turam motorul pentru a intra in functiune turbina. Cauza principala a defectarii turbinei, la motoarele diesel, este turatia nepotrivita, mult prea mare. Mai exista si cause legate de modul intretinerii masinii. Acestea apar atunci cand se pot gasi tevi sparte intre motor si compresor, totodata de la filtrul de aer pot aparea probleme, in cazul in care acesta se infunda, blocandu-se si  puteti pati similar ca in cazul tevilor si cel mai probabil se ajunge sa se strice roata compresorului.


Pentru a pastra masina cu motor diesel intr-o stare de functionare buna, cel mai bine verificati manualul masinii. Acolo puteti gasi cele mai bune sfaturi in legatura cu masina dumneavoastra. In manualul automobilului puteti gasi  cum ca motorul diesel se nu se incalzeste pe loc, ci in mers, nu trebuie fortat. Trebuie atinsa o temperature de 70 de grade si nu trebuie fortata pedala de aceleratie. Tot in manual puteti gasi sfaturi  despre utilizarea intensa a motorului si cum acesta trebuie sa stea circa un minut la relanti. Motorul diesel nu trebuie lasat sa functioneze in gol mai mult de 30 de secunde, dupa pornirea corecta a masinii, bineinteles, difera de la caz la caz si trebuie consultat manualul automobilului. Pentru longevitatea motorului diesel si a turbinei, motorul trebuie tinut in turatii de 80 % din timp in cuplu optim. 


La motoarele care merg pe motorina se poate intampla sa apara funingine, aceasta apare in general din doua motive mari si late. Poate cauza aceasta problema motorina de proasta calitate cu aditivi si tot felul de substante proaste care se gasesc in benzinariile noastre dar si din cauza mersului subturat sau cum este mult mai des intalnit mersul batraneste.

No comments:

Post a Comment