Thursday, July 19, 2012

Ce rol are turbina la un automobil?


Ei bine sunt foarte multe siteuri si forumuri dedicate acestei probleme doar ca dumneavoastra pentru o informare mai amanuntita si mai sigura trebuie sa studiati cartea masinii, indiferent ca vorbim de o masina noua sau second-hand, valabilitatea si utilitatea cartii este aceeasi.


Turbina pana la urma are rol de a ajuta motorul sa functioneze, atunci cand apasam pedela mai tare in parametric optima. Ajuta, printr-un impuls la deplasarea mult mai rapida, daca vreti, a masinii. Chiar si sunetul motorului diesel, atunci cand intra turbina ne ofera un oarecare impuls. Ne ofera o satisfactie, daca vreti, cum ca masina noastra “poate”. Trebuie avut in schimb grija la modul in care turam motorul, cand apasam, cand tinem apasat si mult altele. Informatii utile si de bun augur le puteti gasi in cartea masinii dumneavoastra.

Turbina este gasita si asamblata pe motoarele diesel, motorina, dar turatia acestora poate afecta viata turbinei. Conteaza foarte mult si pornirea sau oprirea motorului. Cel mai indicat este ca atunci cand ajungeti la destinatie sa mai lasati putin motorul pornit, sa se odihneasca, cat va adunati lucrurile din masina, ar fi bine sa-l lasati pornit, in felul acesta va veti bura mai mult timp de el. In ciuda faptului ca exista informatii multe si utile in cartea automobilului peste 90% din canducatorii de automobile pe diesel fac greseli stupide. Consultati cartea masinii pentru informatii .

Pentru o mai buna si o mai lunga durata a motorului, puteti gasi si in cartea masinii informatii pentru schimbarea ulelui dar totodata trebuie sa stiti ca acesta trebuie sa fie de cea mai buna calitate si consumabilele de asemenea. Filtrul de aer este foarte important pentru viata motorului dar si pentru cea a turbinei, este nevoie de o cantitate mica de praf sa intre la turbina pentru ca aceasta sa numai functioneze.

No comments:

Post a Comment