Thursday, July 19, 2012

Motorul Diesel


Motorul care merge cu ajutorul motorinei se numeste motor diesel. Procesul prin care functioneaza acesta, este aprinderea combustibilului care se face  prin comprimarea unui gaz care conduce cresterea temperaturii sale. Motorul diesel este un motor cu combustie interna, mai exact cu aprindere prin compresie, aici temperatura ridicata creata prin comprimarea amestecului carburant –aer si nu prin utilizarea altui dispozitiv ca in cazul motorului pe benzina.
 
Diesel-ul este tot mai cautat in ziua de azi datorita consumului mai mic de carburant. Familiile care au copii prefera sa-i duca la gradinita sau la scoala zilnic cu masina datorita lumii in care traim si este practic o necesitate sa detinem o masina. Multi apeleaza la masinile diesel. De asemenea daca aveti un loc de munca mai departe de casa si preferati masina personala decat transortul in comun tot varianta cea mai ieftina este motorul diesel.

In toata lumea prima data motoarele diesel cu turbina au fost folosite in cursele cu masini. Ulterior au inceput sa adapteze sistemul si pe masini de zi cu zi. Tot mai multe persoane se bucura de calitate foarte buna la un pret mai economic. Bineinteles este cu dus si intors si cu diesel-ul cand vine vorba de consum, consumul este datorat si felului in care conduceti masina. Dupa cum calcati pedala de acceleratie si dupa modul agresiv sau nu de condus puteti verifica consumul. Cel mai sigur si util puteti citi cartea masinii dumneavoastra, va va surprinde probabil dar, veti descoperi cum puteti conduce masina mai bine, ce poate ajuta turbina sa-si faca treaba cum trebuie si cat puteti consuma in functie de perioada la care schimbati vitezele.

Diesel este  o alegere pe care sunteti liber sa o faceti, in functie de tipul si marca masinii dorite interesati-va, exista foarte multe tutoriale si pe internet care pot fi foarte utile, de asemenea trebuie foarte bine intretinuta, indiferent de ce masina achizitionati pentru ca aceasta sa dea randamentul dorit.

No comments:

Post a Comment