Sunday, March 10, 2013

Schimbarea uleiului



Schimbul uleiului recomandat de catre service-uri este termanul de un an. Chiar daca se termina garantia masinii, dumneavoastra sunteti obligati sa verificati si sa schimbati uleiul acesteia. Pana la urma schimbatul uleiului masinii dumneavoastra tine de kilometrajul pe care l-ati facut si de ceea ce scrie in cartea masinii, nu exista un timp mai sigur decat cel din cartea masinii. Daca vine vorba de calitatea uleiului sau tipului de ulei care ar trebuie folosit este foarte important sa folositi gradul şi standardul de ulei recomandat de producatorul masinii dumneavoastra. 

Majoritatea centrelor de schimb de ulei vor folosi marci de ulei de volum ca marca pe care o au ei. Daca doriti un ulei premium precum va trebui sa il cereti în mod special sau veti primi uleiul de casa. Si pentru ca traim in tara in care este mai bine sa vorbesti decat sa taci, este mult mai bine sa cerem ceea ce vrem. Durata pentru acesta operatie de service este una foarte mica, de maxim 30 de minute in functie de service-ul la care apelati, puteti avea neplacerea sa constatati ca aveti nevoie de rezervare sau programare. Trebuie sa va informati inainte ce program sau ce pot oferi cei de la service. Cat despre operatiile pe care doriti sa i le faceti masinii dumneavoastra consultati innainte si cartea masinii.

Pentru baterii auto, va recomandam site-ul www.baterii-acumulatori-auto.ro, site unde veti gasi toate informatiile necesare legate de bacteria auto a masinii dumneavoastra, de schimbarea bateriei, alegerea bateriei si alte informatii utile.


Exista problema sau mai bine zis intrebarea daca trebuie sa schimbam si filtrul de aer atunci cand schimbam uleiul. Ei bine, nu neaparat depinde de kilometrajul facut, dupa 50.000 de kilometri, este destul de necesar sa-l schimbati. Cel mai indicat este sa verificati cartea masinii, acelasi lucru este valabil si pentru lamelele stergatoarelor sau pentru bacteria auto. Indiferent  ce doriti sa vi se faca la service trebuie sa fiti foarte atenti si daca nu cereti decat schimbul uleiului sa nu va treziti si cu un schimb de filtru de aer, decat daca il cereti.

No comments:

Post a Comment