Monday, January 30, 2017

Important pentru masina ta



Drumurile din Romania au dus la o nevoie de cauciucuri off-road, precum cauciucuri off-road 235/75 R15. Cauciucuri sau anvelope 4x4 235 75 R15 sunt din ce in ce mai cautate, datorita lateralelor intarite, care rezista la intepaturi ce pot proveni de la pietrele ascutite. Anvelopele off-road 235 75 R15 reprezinta una dintre cele mai bune optiuni pentru confortul masinii tale, indiferent de tipul de asfalt. Daca alegi anvelpe off-road 235 75 R15 nu iti vei mai face niciodata giji de terenul pe care vei rula autoturismul.

Foarte importanta este si suspensia masinii. Suspensia este mecanismul care amortizeaza socurile autovehiculului. Acesta este mecanismul care face legatura intre roti si caroseria masinii. Datorita suspensiei avem parte de confort si manevrabilitate in masina. Indiferent de tipul de arc al suspensiei, aceasta poate sustine singura greutatea automobilului, mentinand dimensiunea corecta intre masina si drum.  Sistemele de suspensie pot fi împărțite în două categorii: rigide și independente.  Acești termeni se referă la posibilitatea ca roțile de pe aceeași punte (față sau spate) să se miște independent una fata de cealaltă. Sistemele de suspensie care au rotile opuse fixate intre ele cu o bara rigida sunt sisteme de suspensie cu punte rigida. In sistemele de suspensie independente  rotile sunt fixate intr-un sasiu ce perimite unei roti sa coboare sau sa se ridice independent fata de cealalta.

Elementele care suporta greutatea vehiculului mentinand pozitia corecta a acestuia sunt arcurile si bara stabilizatoare. Transmiterea functiei de actiune intre masina si drum este facuta de articulatii si prinderi. Elementele care izoleaza cabina sunetului de rulare sunt bucsele. Principala functie a amortizoarelor este de a micsora vibratiile caroseriei si ale rotii.

Sistemele de suspensie intra in categoria pise auto, asadar le putem gasi la orice service auto, singura problema este montarea corecta a sistemului de suspensie. Trebuie cautat personalul instruit si sigur pentru efectuarea acestei operatiuni de service. Suspensiile se pot strica uneori si din cauza unei gropi. Un moment de neatentie si putem lovi masina intrand intr-o groapa, de aici pana la un service mai este putin. Bineinteles puteti schimba dvs. personal acest sistem dar va trebuie informatiile necesare si indemanare. De cele mai multe ori este bine sa apelati la specialist pentru rezolvarea oricarei probleme, banuim ca in cazul masinii dvs. nu este o exceptie.

Indiferent de masina pe care o conduci, este foarte important sa tii cont de sistemul de suspensie si sa ai in vedere achizitionarea de cauciucuri off-road, mai exact anvelope 4x4 235 75 R15.

No comments:

Post a Comment