Tuesday, January 31, 2017

Stii cand trebuie sa iti schimbi cauciucurile?



Te-ai intrebat vreodata cand trebuie sa iti schimbi cauciucurile? Performanta cauciucurilor tale este vitala pentru siguranta ta si nu numai, este vitala si pentru performanta masinii tale si pentru eficienta. Recomandam cu incredere anvelope continental  sau anvelope vara continental, au un pret foarte bun si raportul calitate pret este mai  mult decat excelent.  Specialistii esimeaza in jur de 200 de cazuri de accidente mortale sunt cauzate anual din pricina cauciucurilor necorespunzatoare. Cele mai multe cauciucuri sunt concepute pentru a asigura performante similare in toata durata lor de utilizare, spre deosebire de modelele de cauciucuri continental. Totusi, ele incep sa scada in ceea ce tine de performanta, in ceea ce tine de tractiune, si in ceea ce tine de distanta in care o frana poate fi pusa in conditii de siguranta. Spre exemplu, modelele de anvelope de vara continental ofera siguranta maxima.

Mai jos avem cateva sfaturi cu ajutorul carora poti sa verifici gradul de performanta si siguranta a cauciucurilor tale.

Intelege ca rolul primar al striatiilor din cauciucurile tale sunt sa disperseze apa de sub ele, astfel sa evite fenomenul de acvaplanare pe drumurile ude. Daca striatia de pe cauciucul tau sunt de dimensiuni sub 1.6mm acel cauciuc este departe de a mai fi sigur sub orice circumstanta. Tocmai din acest motiv, multe persoane apeleaza la brandul Continental, alegand cauciucuri continental. Fie ca achizitionezi anvelope vara continental sau anvelope continental de iarna, brandul iti ofera siguranta calitatii. Verifica striatiile mai mici dintre cele paralele de pe cauciuc. Acestea sunt de cele mai multe ori diagonale, si sunt concepute special pentru a estima gradul de uzura al cauciucului.

Verifica striatiile utilizand o moneda sau un instrument ce dupa il poti masura cu usurinta pentru a verifica cat de adanci sunt striatiile in cauciucurile tale.

Este foarte probabil ca mecanicii din zona ta sa aiba un instrument special pentru verificarea striatiilor, insa este indicat sa apelezi la ajutorul lor pentru o estimare avizata si sigura. Sunt astfel de instrumente si online gata de download-at. De cele mai multe ori mecanicii nu percep nici un tarif pentru astfel de operatiuni, pentru ca dureaza infim de putin.

Indicat este sa stii si limitele legale din tara in care te aflii. In unele state sau tari legislatia poate sa difere, spre exemplu in tara noastra o limita legala este cea de care am amintit, adica 1.6mm, pe cand in Marea Brtitanie este 3 sferturi din adancirea striatiilor.

Ultimul dar nu cel din urma, verifica si ai grija ca ele sa nu aiba defecte din fabrica, nu se intampla des, dar este mai sigur sa verifici vizual cauciucurile inainte de a le cumpara, si daca poti periodic dupa ce sunt montante pe autovehicul.

No comments:

Post a Comment