Thursday, February 9, 2017

Inlocuirea centurii




Ai vandut masina veche si ai cumparat o masina noua? Exista multe companii de cumparari auto rulate, insa nu toate ofera seriozitate. Daca ai o masina de care esti multumit, nu trebuie sa o vinzi. Indiferent de problema, ea poate fi rezolvata. Spre exemplu, daca intampini probleme cu centura, solutia este mai jos.

Inlocuirea centurii
Conditii de utilizare
Dificultate: moderata
Durata: mai multe ore
Cât de des: la fiecare 60,000-100,000 km, verificati manualul  
Unul din cinci vehicule are nevoie de o nouă centura.  Un service bun va sti cum sa va ajute, prin măsurile necesare pentru un diagnostic corect.
Introducerea Ethylene Propylene Diene Monomer (EPDM), centurile de la sfarsitul anilor 1990 eu fost mai dificile decât centurile de neopren. Totuşi, există indicatori care dau semnalul ca este timpul pentru o noua centura.



Pasul 1
Efectuarea lucrărilor de întreţinere preventivă.
O modalitate de a vă asigura centura dvs. este buna este de a programa o testare provizorie în timpul unui consult de rutină. În cazul în care o centură are 65.000 pana la 70.000 de km pe ea si vehicul este deja în magazin, mergeţi şi înlocuiţi centura. Tehnicianul trebuie să verifice, de asemenea, starea de tensionare a centurii automate pentru a se asigura că noua centura este corect tensionată.

Pasul 2
Cautati semnele vizuale.
Unele semnale vizuale indică timpul pentru înlocuirea centurii acestea sunt la abraziune / aliniere, fisuri, de geam sau de pilling.
Abraziune / aliniere: Nailonul pe centura este esenţial. Dacă există scurgeri, acestea pot provoca alinierea şi centura nu va funcţiona corect. În cazul în care centura este aliniata  greşit, veţi auzi zgomote neobişnuite sau se simt vibratiile.
Craparea: La curele de neoprene trebuie cautat trei crăpături în trei centimetri, ca o regulă cum ca viata centurii s-a terminat si trebuie inlocuita.
Centurile noi EPDM sunt construite pentru a rezista la fisurare, ceea ce face mai greu pentru a observa uzura, la prima vedere. Cu centuri EPDM, cauta pierderea de cauciuc, care este similara cu modul in care o anvelopa se uzeaza in timp. Acest lucru accelerează uzura centurii, care ar putea afecta pompa de apa, alternatorul sau aerul condiţionat, compresorul de performanţă.
Vitrarea: centura este greu de îndoit  şi incovoiat  împotriva unui scripete, producerea de căldură, care cauzează intarirea cauzciucului in timp. Dacă centura se pierde, frecarea adaugata produce mai multa caldura.  

Pilling :Cu cat imbatraneste mai mult cureaua, se pierde materialul care poate construi canalurile centurii. Acest lucru poate contribui la o lipsa de tensiune pe scripeti, de aliniere şi uzura.

Pasul 3
Decizii inteligente de reparaţii.
Dacă vehiculul este în service pentru alte reparaţii, cum ar fi o pompa de apa, turbosuflanta, turbina, inlocuire pompe injective, alternator, sau alte componente, asiguraţi-vă că aveti centura in conditii bune. În funcţie de vehicul, puteţi economisi bani de multe ori, inlocuirea centurii poate fi inclusa in munca pentru alte accesorii.


Pasul 4
Doua cauze majore pentru esecul centurii sunt tensiunea necorespunzatoare si dezalinierea.
Vehiculele care utilizează o centură serpuita folosesc de multe ori un sistem automat de tensionare a centurii. Acest sistem este conceput pentru a aplica o forta constanta pe o centura. Tensionarea şi scripeţii ar trebui să fie întotdeauna verificate atunci cand se schimba centura.
Înlocuirea centurilor de dvs.
Dacă doriţi sa inlocuiti  centura de la masina dumneavoastra, urmaţi aceşti paşi:
• 1. Marcaţi direcţia de rotaţie pe centura.
• 2. Descărcaţi centura de tensionare prin rotirea tensionarii.
• 3. Eliminati centura din motor (si dacă este în curs de tensionare trebuie înlocuita).
• 4. Instalaţi noua centura.
• 5. Cuplul şuruburilor de fixare a cuplului 1/3 de instalare într-un model de stea.
• 6. Strângeţi şuruburile de la 2/3 de cuplu, apoi la cuplu maxim.
• 7. Instalaţi centura în aceeaşi direcţie ca centura veche.
• 8. Încărcaţi centura de tensionare prin rotirea tensionarii(a se vedea rotile pentru a încărca indicatorul).
• 9. Strângeţi cureaua până când indicatorul se încadrează între cele două intervale.
• 10. Fereastra de ecartament, arătând intervalele maxime şi minime, este situata pe o suprafaţă între bază şi braţul de asamblare tensionat.


Sfaturi importante:
• performanţa accesoriilor  este direct afectata de starea centurii dumneavoastră. Doar o pierdere de 5% din material poate afecta performanţa acesteia.
• Nu folosiţi niciodată pansament sau orice tip de substanţă pentru a acoperi centura. Contaminarea de la aplicarea unei substanţe pe centura va afecta negativ viaţa acesteia.
• Nu există componente reparabile în interiorul unui tensionari. Întregul ansamblu trebuie să fie înlocuit.
• Atunci când remontati o curea, curăţaţi scripetele. Murdăria sau vopseaua poate provoca zgomot.
• Esecul  centurii afecteaza manevrabilitatea vehiculului, ducand la blocaje până la inlocuirea acesteia.

No comments:

Post a Comment