Saturday, September 30, 2017

Cum cumparam acumulatorul auto?



Bateria auto este sursa de curent pentru alimentarea motorului si a celorlalti consumatori electrici. La pornirea motorului, atunci cand cand generatorul nu furnizeaza energia electrica necesara din cauza unui consum de varf sau chiar si atunci cand motorul este oprit, automobilul poate sa aiba nevoie de curent. Si atunci intervine aceasta baterie masina. Ca orice acumulator, si acesta are nevoie sa fie reincarcat periodic si, ocazional, sa fie inlocuit. Despre ce trebuie sa cunoastem si despre cum cumparam acumulatorul auto vom discuta in continuare. Cauti preturi bune pentru o baterie masina? Un magazin baterii auto este Autohut.ro, unde poti achizitiona baterii auto Varta sau baterii auto Rombat la preturi foarte bune.

Primul aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este producatorul la care apelezi. Indiferent daca optezi pentru baterii auto Varta, baterii auto Rombat sau alte marci populare la ora actuala, trebuie sa te adresezi unui magazin specializat. O data identificata o sursa de incredere, va trebui sa te orientezi pentru un model care corespunde nevoilor automobilului pe care il detii.

Un articol foarte util pe care il poti citi aici este despre baterii auto Varta, care iti ofera cateva motive pentru care sa alegi acumulatorii auto Varta. Modelul de baterie masina potrivit automobilului tau se alege in functie de tensiune, amperaj, curent de descarcare la rece si durata de viata a acumulatorului. Consultand fie catalogul furnizat de fabricantul acumulatorului, fie manualul autoturismului, ar trebui sa identifici cu usurinta tipul de produs de care ai nevoie. Si totusi, provocarea nu se opreste aici, ci continua cu montajul bateriilor auto.

Este important sa mentionam, de la bun inceput, ca acest proces se recomanda a fi efectuat intr-un service auto, tocmai pentru a fi siguri ca totul decurge normal. Una dintre cele mai importante specificatii tehnice este aceea de a folosi baterii inseriate si de acelasi tip pentru circuitele electrice de 24 V. Prin acelasi tip nu ne referim doar la configuratia lor, ci si la gradul de uzura, respectiv la nivelul de incarcare. In plus, nu ai voie sa conectati direct la bornele unei baterii acei consumatori din categoria 12V. Daca trebuie totusi sa faci acest lucru, foloseste, neaparat, un convertor de la 24V la 12V.

No comments:

Post a Comment